rsz logo dedauw met tekst125op50              
           
BEHANDELINGSCENTRUM VOOR KINDEREN/JONGEREN MET AUTISME EN/OF PSYCHOTISCHE KWETSBAARHEID

 

De Dauw is een kleinschalig residentieel behandelingscentrum dat zich richt tot kinderen met autismespectrumstoornis en/of psychotische kwetsbaarheid. Er zijn 18 plaatsen voor kinderen en jongeren van 2.5 tot 18 jaar, die reeds een hulpverleningstraject doorlopen hebben.

Kinderen verblijven bij ons van maandag tot vrijdag (weekinternaat) en maken deel uit van een kleine leefgroep (maximaal 6 kinderen). Zij lopen geen school maar worden overdag ingeschakeld in de atelierwerking (multidisciplinaire therapeutische activiteiten in kleine groep).

De Dauw bevindt zich in een voormalig klooster dat werd gerenoveerd tot een aangename, huiselijke omgeving (geen ziekenhuis). We trachten voor onze kinderen en jongeren zoveel mogelijk rust te creëren. Onze landelijke ligging en de omliggende tuinen ondersteunen dit.

De werking is in eerste instantie gericht op het bieden van basisrust, om vervolgens te komen tot therapeutische mogelijkheden bij de kinderen. We kiezen voor een milieutherapeutische en interdisciplinaire aanpak gericht op generalisatie van vaardigheden.

 

2014-09-24 13 14 52-brochiconsmall

 

                De Dauw Brochure


                De Dauw 3 luik